Marhuľovo-jogurtová torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 3 vajcia, 80 g cukru, 1 KL octu, 2 PL oleja, 150 g hladkej múky, 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 420 g), 400 g bieleho gréckeho jogurtu, 250 g polotučného tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 KL Vanilkovej pasty, 1 balíček Želatínového stužovača, 100 ml vody

Na puding: 1 balíček Fruttiny s marhuľovou príchuťou, 400 ml marhuľového džúsu, 2 zarovnané PL cukru

Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Marhuľovo-jogurtová torta

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme ocot, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy. Položíme na podnos a okolo pripevníme očistený okraj formy.

Na prípravu náplne necháme kompót odkvapkať na sitku. V mise zmiešame jogurt s tvarohom, cukrom a vanilkovou pastou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do jogurtovej zmesi. Nakoniec vmiešame na kúsky nakrájané marhule. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Na prípravu pudingu uvaríme Fruttinu s džúsom a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na náplň a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie však cez noc.

 

Krátky opis: Ľahká ovocná torta na letné dni s jogurtovým krémom a ovocným pudingom z Fruttiny Dr. Oetker.

Doba prípravy: asi 45 minút

Celkový čas prípravy: asi 60 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 15 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach