Mrkvová torta bez múky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Mrkvová torta bez múky – suroviny:

8 vajec, 300 g cukru, 400 g strúhanej mrkvy, 400 g mletých mandlí, 1 ks pomaranč, 1 lyžica rumu, 1 lyžička mletej škorice, 50 g maizeny.

Mrkvová torta bez múky
https://www.shutterstock.com

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, ( z cukru si odložíme asi jednu tretinu), postupne pridáme postrúhanú mrkvu,  mleté mandle, maizenu,  rum a šťavu a postrúhanú kôru z pomaranča.  Z bielkov ušľaháme so  zvyšným cukrom tuhý sneh a jemne ho vmiešame do mrkvovej masy.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvový koláč s orechami

Mrkvový koláč s orechami a citrónovou polevou

95 minútEnergia: 207 kcal.Receptov na mrkvový koláč je neúrekom. Vyskúšajte tento recept na Mrkvový koláč s orechami a citrónovou polevou, ktorý u nás doma naozaj zabodoval…:-) Suroviny na… Čítaj ďaľej

Rovnomerne rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi jednu hodinu. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom potrieme citrónovou polevou  (vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou). Nakoniec vrch ozdobíme marcipánovými mrkvičkami. Mrkvová torta bez múky je hotová, môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach