Suroviny:
Na korpus: 500 g najemno nastrúhanej mrkvy, 200 g Hery, 300 g kryštálového cukru, 5 vajec, 300 g hladkej múky, hrsť hrozienok alebo brusníc, štipka škorice, štipka muškátového oriešku, 50 g vlašských orechov, 1 balíček kypriaceho prášku
Na krém: 200 g mascarpone, 100 g smotany, 100 g kryštálového cukru, 1 ks stužovača smotany
Postup:
Vajcia spoločne s Herou a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.
Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút.
Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty.