Mrkvové torty

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Na korpus: 5 vajec, 250 g Hery, 200 g krupicového cukru, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 500 g najemno postrúhanej mrkvy, 50 g sušených brusníc, 300 g hladkej múky, 100 g drvených vlašských orechov, štipka škorice

Na krém: 250 g krémového syra, 500 g smotany na šľahanie, 6 lyžíc želatíny, 150 g krupicového cukru

Na ozdobenie: pražené mandľové lupienky, marcipánová hmota

 Mrkvové torty

Postup:

Korpus: Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, Heru rozpustíme a za horúca vmiešame do vyšľahaných vajec. Pridáme strúhanú mrkvu s brusnicami a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom, korením a orechmi. Hmotu vylejeme do pripravenej tortovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 170 °C na cca 40 minút. Ak sa nám zdá byť korpus upečený, vyskúšame ho prepichnúť špajľou, ak sa na ňu cesto nelepí, je hotové. Korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovice.

Krém: Želatínu necháme napučať v dostatočnom množstve studenej vody cca 10 minút. Smotanu s cukrom a krémovým syrom ušľaháme a malú časť krému odložíme nabok. Zo želatíny zlejeme prebytočnú vodu a rozpustíme ju, potom ju rýchlo vmiešame do odloženého krému a následne spojíme so zvyšným krémom. Na dno tortovej formy vložíme diel korpusu, potrieme krémom a priklopíme vrchným dielom. Opäť ho natrieme krémom, ktorý vyhladíme. Hotovú tortu dáme vychladiť. Po stuhnutí zložíme formu a posypeme mandľovými lupienkami a dozdobíme mrkvičkami z marcipánu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach