Nanuková torta

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Nanuková torta je dezert, ktorému sa dá ťažko odolať!

Nanuková torta – suroviny:

Cesto: 2 vajcia, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g hladkej múky

Na čokoládovú penu: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 ml smotany na šľahanie

Na vanilkovú penu: 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 ml smotany na šľahanie

Ozdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml studeného mlieka

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), cukrárske vrecúško

Nanuková torta

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny, zľahka ručne vmiešame múku. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a vyhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4

Mohlo by vás zaujímať

Karamelová torta s banánmi a arašidmi

120 minútChutná torta plná intenzívneho karamelového krému s mascarpone je vhodná aj ako narodeninová torta. Torta je pomerne náročná na prípravu najmä kvôli príprave piškótového cesta. Hotová… Čítaj ďaľej

Upečený piškótový korpus vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť. Na prípravu čokoládovej peny vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rovnakým spôsobom pripravíme aj vanilkovú penu. Smotanu na šľahanie na prípravu oboch pien vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a polovicu vmiešame do čokoládovej a druhú polovicu do vanilkovej peny.

Mohlo by vás zaujímať

Limetkový cheesecake

Limetkový cheesecake

V ničom nezaostáva za naozajstným cheesecakom. Limetkový cheesecake  má dokonca oproti cheesecaku jasnú výhodu! Rozhodne po ňom nepriberiete, pretože cottage cheese má iba symbolickú energetickú … Čítaj ďaľej

Peny nanesieme striedavo po vrstvách na korpus do formy a uhladíme. Tortu uložíme na 5 hodín do mrazničky a potom uvoľníme pomocou ostrého noža z formy. Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku v prášku podľa návodu na obale a pomocou cukrárskeho vrecúška tortu ozdobíme.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach