Nanuková torta je dezert, ktorému sa dá ťažko odolať!
Nanuková torta – suroviny:
Cesto: 2 vajcia, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g hladkej múky
Na čokoládovú penu: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 ml smotany na šľahanie
Na vanilkovú penu: 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 ml smotany na šľahanie
Ozdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml studeného mlieka
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), cukrárske vrecúško
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny, zľahka ručne vmiešame múku. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a vyhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 200 °C
- Teplovzdušná rúra: 180 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
Mohlo by vás zaujímať
Upečený piškótový korpus vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť. Na prípravu čokoládovej peny vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rovnakým spôsobom pripravíme aj vanilkovú penu. Smotanu na šľahanie na prípravu oboch pien vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a polovicu vmiešame do čokoládovej a druhú polovicu do vanilkovej peny.
Mohlo by vás zaujímať
Peny nanesieme striedavo po vrstvách na korpus do formy a uhladíme. Tortu uložíme na 5 hodín do mrazničky a potom uvoľníme pomocou ostrého noža z formy. Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku v prášku podľa návodu na obale a pomocou cukrárskeho vrecúška tortu ozdobíme.