Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Hrnčekový recept na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru

Suroviny na koláč – nepečená smotanovo ovocná torta bez múky:

Korpus: 1 šálka mandlí ( môžeme použiť aj iné orechy ), 1 šálka strúhaného kokosu, 1 PL medu, 1 PL kokosového olejaSmotanový krém: 500 g jemného tvarohu, 250 g mascarpone, 1 PL medu, 1 ks vanilkový lusk, drobné ovocie ( môžeme použiť aj 1 ks broskyňový kompót alebo ananásový kompót)

Postup:

Korpus: mandle alebo iné orechy rozmixujeme, prípadne zomelieme, pridáme k nim strúhaný kokos, med, kokosový olej. Všetko spolu dobre vymiešame, natlačím do formy o priemere cca 20 cm a necháme vychladiť.

Tvarohový krém: tvaroh, mascarpone a med vymiešame na hladký krém, dosladíme podľa chuti a primiešame ovocie (kompót dôkladne scedený) nakrájané na malé kúsky. Rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

Nepečená smotanovo ovocná torta
https://stock.adobe.com/sk/

Ozdobíme ovocím alebo hoblinami čokolády s vysokým podielom kakaa alebo horkým holandským kakaom. Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky je hotová. Dobrú chuť!

Mohlo by vás zaujímať

Pudingová čerešňová torta

60 minútPudingová čerešňová torta – suroviny: 200 g hladkej múky, 80 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, strúhaná citrónová kôra, 1 vajce Plnka:… Čítaj ďaľej

Tip:

Korpus môžete pripraviť aj z 200 g drvených sušienok, ktoré vymiešate  s 60 g roztopeného masla. Na náplň môžete použiť 250 g mascarpone, 250 g jemného tvarohu a 250 ml vyšľahanej šľahačky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach