Novozélandská torta

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 3 vajcia, 90 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 PL oleja, 90 g hladkej múky
Na náplň: 250 ml bieleho jogurtu, 3 zarovnané PL práškového cukru, 2 plátky želatíny v plátkoch, šťava z 1 citrónu
Na obloženie: 5 ks olúpaného zrelého kiwi, 1 balíček zeleného cukrárenského želé

Novozélandská torta

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme olej a krátko vyšľaháme. Múku preosejeme do vyšľahanej peny a premiešame. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre.

Elektrická rúra:  220 °C
Teplovzdušná rúra:  200 °C
Plynová rúra:  stupeň 4
Doba prípravy: asi 65 minút
Doba pečenia:  asi 15 minút

Na prípravu náplne zmiešame jogurt s práškovým cukrom. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, pridáme šťavu z citrónu, potom želatínu za stáleho miešania zahrejeme. Odstavíme zo sporáka a primiešame jogurt s cukrom. Náplň rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a dáme na ½ hodiny do chladničky. Na obloženie rozkrájame kiwi na mesiačiky alebo plátky a podľa fantázie nimi obložíme koláč. Podľa návodu na obale pripravíme s vodou a cukrom zelené želé. Vlažným želé polejeme vrchnú časť torty a vložíme na 2 hodiny do chladničky.  

Dr.Oetker

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach