Obláčiková torta s ovocím

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Obláčiková torta s ovocím – suroviny:

Na cesto80 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g zmäknutého masla alebo margarínu, 2 vajcia

Na ovocnú náplň: 400 g mrazeného lesného ovocia, 4 plátky želatíny v plátkoch, 3 PL vody, šťava z ½ citróna, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru

Na smotanovú náplň: 8 plátkov želatíny v plátkoch, 6 PL vody, 150 g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček finesse citrónovej kôry, šťava z 1/2 citróna, 150 ml citrónového likéru (napr. Limoncello), 500 ml smotany na šľahanie

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Vystačí na: asi 16 porcií
  • Doba prípravy: asi 60 minút
  • Doba pečenia: asi 18 minút

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.

Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilínový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.

Mohlo by vás zaujímať

Jablková torta s marcipánom

60 minútJablková torta s marcipánom – suroviny: 200 g polohrubej múky, 2 lyžice práškového cukru, štipka soli, 150 g masla, 750 g zrelých jabĺk, 1 lyžička… Čítaj ďaľej

Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.

Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach