Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Suroviny na Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami (vystačí asi na 8 porcií ):

Na cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 2 balíčky Vanilkového cukru, 160 g Zlatého klasu Originál, 80 g mletých lieskových orieškov, 1 ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva

Na krém: 200 g gaštanového pyré, 250 g polotučného tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 PL rumu, 190 g brusnicového kompótu

Na ozdobenie: čerstvé alebo sušené brusnice, sekané lieskové oriešky, 2 stonky rozmarínu alebo lístky mäty

Okrem tohopotrebujeme: 2 tortové formy (Ø 18 cm), elektrický ručný šľahač

Orechová torta
Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra:stupeň 3

Doba prípravy: asi 35minút

Celkový čas prípravy: asi 65 minút

Vystačí na: asi 8porcií

Doba pečenia: asi 30 minút

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme. Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.

Krátky opis: Bezlepková torta s jemným tvarohovo-gaštanovým krémom a orechovým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker. Nikto jej neodolá. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach