Suroviny na Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami (vystačí asi na 8 porcií ):
Na cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 2 balíčky Vanilkového cukru, 160 g Zlatého klasu Originál, 80 g mletých lieskových orieškov, 1 ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva
Na krém: 200 g gaštanového pyré, 250 g polotučného tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 PL rumu, 190 g brusnicového kompótu
Na ozdobenie: čerstvé alebo sušené brusnice, sekané lieskové oriešky, 2 stonky rozmarínu alebo lístky mäty
Okrem tohopotrebujeme: 2 tortové formy (Ø 18 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra:stupeň 3
Doba prípravy: asi 35minút
Celkový čas prípravy: asi 65 minút
Vystačí na: asi 8porcií
Doba pečenia: asi 30 minút
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme. Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
Krátky opis: Bezlepková torta s jemným tvarohovo-gaštanovým krémom a orechovým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker. Nikto jej neodolá. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.