Orechové srdiečko

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na orechové srdiečko:

Cesto: 3 vajcia, 3 PL teplej vody, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva

Náplň: 500 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky Smeta-fixu, 1 zarovnaná KL práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, 2 – 3 PL likéru Amaretto

Na ozdobenie: 250 g čerstvých alebo mrazených malín, 50 g polených vlašských orechov, 2 zarovnané PL práškového cukru

Okrem toho potrebujeme: formu v tvare srdca (22 – 24 cm), papier na pečenie

Orechové srdiečko

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

TIP 1:

Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút

TIP 2:

Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach