Suroviny na orechové srdiečko:
Cesto: 3 vajcia, 3 PL teplej vody, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
Náplň: 500 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky Smeta-fixu, 1 zarovnaná KL práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, 2 – 3 PL likéru Amaretto
Na ozdobenie: 250 g čerstvých alebo mrazených malín, 50 g polených vlašských orechov, 2 zarovnané PL práškového cukru
Okrem toho potrebujeme: formu v tvare srdca (22 – 24 cm), papier na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.
TIP 1:
Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 25 minút
TIP 2:
Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.