Oriešková torta s čokoládovým krémom – suroviny:
8 vajec, 1 lyžica kakaa, 200 g kryštálového cukru, 1 lyžica polohrubej múky, 350 g mletých lieskových orechov, 1 lyžica strúhanky, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry, ¼ l šľahačky, 250 g čokolády na varenie, 150 g sekaných lieskovcov, 16 čerešní maraschino
Postup:
Vajcia s cukrom vymiešame do peny. Múku zmiešame s mletými lieskovcami, strúhankou, kakaom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou a spojíme so žĺtkovou penou. Formu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Upečieme. Šľahačku a rozdrobenú čokoládu zohrejeme vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda nerozpustí.
Mohlo by vás zaujímať
Preložíme do ľadového kúpeľa a necháme vychladnúť. Korpus prekrojíme na pláty, naplníme krémom a spojíme. Povrch a boky tiež ponatierame krémom. Zdobiacim vrecúškom urobíme krémové ružičky, posypeme praženými lieskovcami a ozdobíme čerešňami. Oriešková torta s čokoládovým krémom je hotová.
1 porcia: 1840 kJ / 439 kcal