Parížske čokoládové srdce s malinami

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Parížske čokoládové srdce s malinami je múčnik, ktorý vás prekvapí svojou vynikajúcou chuťou

Suroviny na parížske čokoládové srdce s malinami

Krém: 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker, 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Cesto: 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker, 260 ml vody, 30 ml oleja, 1 – 2 vajcia

Na potretie a posypanie: čerstvé maliny (hmotnosť 200 g), 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)

čokoládové srdce

Postup:

Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu nasypeme maliny. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na maliny, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Parížske košíčky

35 minútČarovné „Parížske košíčky“ Suroviny na Čarovné „Parížske košíčky“: Na cesto: 130 g hladkej múky, 40 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého… Čítaj ďaľej
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 35 minút
  • Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc
  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Plynová rúra: stupeň 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach