Pudingová torta

Doba prípravy 40 minútEnergia: 212 kcal.Náročnosť

Pudingová torta, plná ovocnej chuti, vhodná na posedenie kamarátov alebo rodiny.

Suroviny na recept pudingová torta ( rozpočet na 12 porcií ):

Na korpus: 300 g detských piškót

Na náplň: 2 balíčky Premium puding Vanilka, 470 g broskyňového kompótu, 1 l mlieko, 70 g cukru, 1 KL Vanilkovej pasty

Na ozdobenie: 1 balíček Malinová smotanová náplň Dr.Oetker, 500 ml smotana na šľahanie (33%), 250 g maliny čerstvé

Ešte potrebujeme: tortová forma (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, potravinárska fólia

Pudingová torta

Postup:

Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Vo väčšom hrnci uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding, do ktorého na konci varenia primiešame vanilkovú pastu. Tortovú formu vyložíme jednou vrstvou piškót. Na piškóty nalejeme časť uvareného pudingu a nanesieme ďalšiu vrstvu piškót. Broskyne nakrájame na malé kúsky a navrstvíme na piškóty. Postup opakujeme do spotrebovania surovín. Končíme vrstvou pudingu. Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme plochým tanierom a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie však do druhého dňa.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Na ozdobenie vyšľaháme smotanovú náplň so smotanou podľa návodu na obale. Náplň nanesieme na tortu a dozdobíme ovocím.

  • ľahká príprava 40 Minút

Mohlo by vás zaujímať

Vanilková torta s jahodami a mascarpone

Vanilková torta s jahodami a mascarpone je skvelý recept, ktorý stojí za to vyskúšať! Svetlý korpus s lahodným mascarpone krémom a jahodami. Suroviny: Cesto: 5 vajec150 g kryštálového … Čítaj ďaľej

Nutričné hodnoty:

 na porciu / kusna 100 g / ml
Energia 888 kJ / 212 kcal 615 kJ / 147 kcal
Tuky 15,01 g 10,43 g
Sacharidy 19,52 g 13,56 g
Bielkoviny 1,68 g 1,16 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach