Red velvet minitortičky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny:

250 g polohrubej múky, 125 g Hery, 150 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 250 ml cmaru, červená gélová farba, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli
Krém: 500 g mascarpone, 300 ml smotany na šľahanie, cukor podľa chuti, vanilkový prášok
Na ozdobu: maličké cukrové srdiečka, farebné posypanie, oblátka, sušienka … čokoľvek máte radi

Red velvet minitortičky Postup:

Najprv vyšľahajte cukor a Heru. Šľahajte asi tri minúty, pridajte vajce a Heru a pokračujte v šľahaní, kým nie je zmes krémová.  Rúru predhrejte na 170 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Rošt v rúre dajte do stredu. Do vyšľahaného cukru, vajec a rastlinného tuku pridajte múku, do ktorej ste vmiešali štipku soli a prášok do pečiva. V cmary rozšľahajte potravinárske farbivo (podľa druhu farby, stačí asi tak 1 lyžička) a túto farebnú zmes pridajte do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešajte. Pokiaľ za vás miesi robot, miešajte na nižších otáčkach. Cesto vylejte na pripravený plech a pečte vo vyhriatej rúre asi 20 – 30 minút. Zatiaľ čo sa korpus pečie, pripravte si krém. Do šľahača dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko spolu vyšľahajte do hladkého krému. Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujte guľatou nerezovou formou na foodstyling kolieska. Na cesto navŕšte trochu krému, potom ešte jedno koliesko z cesta a opäť krém. Vrch ozdobte podľa vašej vlastnej fantázie. Môžete si pomôcť priehľadnou páskou na dezerty, aby zákusok držal pohromade. Z odkrojených častí môžete vytvoriť ďalšie dezerty do pohárikov. Nadrobte vrstvu na dno pohárika, potom vložte krém, opäť nadrobenú vrstvu a opäť krém.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach