Tiramisu dezert

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na tiramisu dezert:

6 vajec, 750 g šľahaného tvarohu, 6 lyžíc rumu, ¼ l silnej kávy, 500 g cukrárskych piškótov, 3 lyžice kakaového prášku.

Tiramisu dezert
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šľahaný tvaroh a rum. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do krému. Piškóty namočíme do kávy a necháme odkvapkať. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, rozložíme polovicu namočených piškótov a potrieme ich s polovicou krému, potom položíme ďaľšiu vrstvu piškótov a potrieme ich zbytkom krému.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodové tiramisu s griotkou

40 minútSuroviny na jahodové tiramisu: 500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd,  griotka,… Čítaj ďaľej

Formu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme nahusto horkým práškovým kakaom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach