Torta Malakoff

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Na prípravu torty Malakoff budeme potrebovať  asi 40 – 50 piškót (detské piškóty), krém I. a krém II.

Torta Malakoff – suroviny:

Krém I.: 2 vajcia,  ¼ l mlieka,  3 dkg  múky, 3 dkg cukru, citrónová alebo  pomarančová kôra. Všetko spolu  vo vodnom kúpeli ušľaháme na hustý krém, pridáme lyžičku koňaku,  šťavu z jedno pomaranča, dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Krém II.: 20 dkg masla a 10 dkg cukru  vymiešame na penu a po malých dávkach oba krémy spolu spojíme. Nakoniec pridáme asi 1/8 l šľahačky

Torta Malakoff
https://www.shutterstock.com

Postup:

Tortovú formu vyložíme na dne a po stranách  piškótami ( piškóty môžeme tesne pred vložením do formy navlhčiť rumom alebo silnou čiernou kávou). Potrieme hrubou vrstvou  krému, položíme piškóty a opäť potrieme  krémom. Navrch položíme piškóty.

Mohlo by vás zaujímať

Krupicové koláčiky s višňami

Krupicové koláčiky s višňami

30 minútEnergia: 531 kcal.1 porcia obsahuje: 2224 joulov (531 kalórií) Suroviny na krupicové koláčiky s višňami: 3/8 l mlieka, štipka soli, 2 lyžice cukru, 2 vajcia, 2… Čítaj ďaľej

Zakryjeme fóliu, mierne zaťažíme a  dáme do chladu stuhnúť (najlepšie cez noc). Potom vyberieme z formy, ozdobíme šľahačkou a  miešaným ovocím alebo čučoriedkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach