Na prípravu torty Malakoff budeme potrebovať asi 40 – 50 piškót (detské piškóty), krém I. a krém II.
Torta Malakoff – suroviny:
Krém I.: 2 vajcia, ¼ l mlieka, 3 dkg múky, 3 dkg cukru, citrónová alebo pomarančová kôra. Všetko spolu vo vodnom kúpeli ušľaháme na hustý krém, pridáme lyžičku koňaku, šťavu z jedno pomaranča, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Krém II.: 20 dkg masla a 10 dkg cukru vymiešame na penu a po malých dávkach oba krémy spolu spojíme. Nakoniec pridáme asi 1/8 l šľahačky
Postup:
Tortovú formu vyložíme na dne a po stranách piškótami ( piškóty môžeme tesne pred vložením do formy navlhčiť rumom alebo silnou čiernou kávou). Potrieme hrubou vrstvou krému, položíme piškóty a opäť potrieme krémom. Navrch položíme piškóty.
Mohlo by vás zaujímať
Zakryjeme fóliu, mierne zaťažíme a dáme do chladu stuhnúť (najlepšie cez noc). Potom vyberieme z formy, ozdobíme šľahačkou a miešaným ovocím alebo čučoriedkami.