Torta Pavlova s ostružinami

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Letné pokušenie

Suroviny:

Na bezé: 4 bielky štipka soli, 200 g cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu, 2 PL jablkového alebo vínneho octu
Na náplň: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g kyslej smotany
Na ozdobenie: 500 g očistených ostružín
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Torta Pavlova s ostružinami

Postup:

Na papier na pečenie nakreslíme kruh (0 20 cm) a položíme ho na plech na pečenie. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme asi 3 minúty, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nakoniec krátko zašľaháme škrob s octom. Bezé nanesieme na papier na pečenie v tvare kruhu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Rúru vypneme a bezé v nej necháme asi 20 minút sušiť. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou krátko vmiešame kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté bezé. Ozdobíme ostružinami a ihneď podávame.

Elektrická rúra: 120 °C
Teplovzdušná rúra:  100 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba pečenia: asi 100 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 20 minút

Save

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach