Torta Piñata

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 8 porcií ):

Na cesto: 5 vajec, 130 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 200 g Zlatého klasu, 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa

Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker, 500 ml mlieka, 60 g cukru, 250 g mascarpone, 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker, 1 balíček mini marshmallow, zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Na ozdobenie: 150 g strúhaného kokosu, 1 balíček Fondánu Dr. Oetker, Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme: 2 tortové formy (Ø 18 cm), elektrický ručný šľahač, formička na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 8 cm), formička na vykrajovanie v tvare snehovej vločky

Torta Piñata

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka.

Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme kakaom. Cesto nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpusy necháme vo forme vychladnúť, potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.  Na prípravu náplne rozmiešame Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potom do zmesi krátko zašľaháme mascarpone a vanilkový extrakt. Do jedného svetlého a jedného tmavého korpusu vykrojíme pomocou kolieska stred. Na podnos nanesieme nevykrojený tmavý korpus a potrieme ho časťou náplne. Priložíme svetlý vykrojený korpus a opäť potrieme náplňou. Na náplň nanesieme tmavý vykrojený korpus a časť náplne. Do stredu torty vložíme marshmallow a zlaté zdobenie. Priklopíme svetlým nevykrojeným korpusom a potrieme povrch a strany celej torty zvyšnou náplňou. Povrch a strany torty posypeme kokosom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na ozdobenie vyvaľkáme fondán pomocou váľka na plát a pomocou formičky vykrajujeme snehové vločky. Do stredu každej vločky vtlačíme zlaté zdobenie. Vločky nanesieme na povrch a strany torty. Dozdobíme zlatým

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach