Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami – suroviny:

16x Tyčinka Pribináček kokos, 2x vanilkový veľký Pribináček (250 g), 2x smotanový veľký Pribináček (250 g), 80 g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice čučoriedkovej marmelády, 200 ml smotany na šľahanie, 7 g želatíny (plátky), jahody, maliny a čučoriedky

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Postup:

Želatínu namočte podľa návodu na obale. V miske zmiešajte vanilkové Pribináčky s cukrom a čučoriedkovou marmeládou. Smotanu vyšľahajte, nemusí byť však úplne tuhá.

Zo zmäknutej želatíny po vychladnutí vytlačte prebytočnú vodu a pridajte ju do sladkého krému.

Dno tortovej formy vyložte potravinárskou fóliou. Kokosové Tyčinky poukladajte do formy čokoládovou stranou smerom dovnútra, jednu vedľa druhej. Opatrne vnútornú časť naplňte krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.

Mohlo by vás zaujímať

Kefírové lievance s malinami

20 minútSuroviny na kefírové lievance s malinami: 200 ml kefíru, 3 vajcia, 250 ml polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej, lekvár (malinový),… Čítaj ďaľej

Potom opatrne otvorte tortovú formu, stiahnite dookola mašľou a pomocou cukrárskej špachtle preložte aj s fóliou na tanier. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocím. V lete sú vynikajúce jahody, maliny a čučoriedky.

Množstvo: 1 torta (forma s priemerom 15 cm)

Doba prípravy: 45 minút + chladenie

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach