Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami – suroviny:
16x Tyčinka Pribináček kokos, 2x vanilkový veľký Pribináček (250 g), 2x smotanový veľký Pribináček (250 g), 80 g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice čučoriedkovej marmelády, 200 ml smotany na šľahanie, 7 g želatíny (plátky), jahody, maliny a čučoriedky
Postup:
Želatínu namočte podľa návodu na obale. V miske zmiešajte vanilkové Pribináčky s cukrom a čučoriedkovou marmeládou. Smotanu vyšľahajte, nemusí byť však úplne tuhá.
Zo zmäknutej želatíny po vychladnutí vytlačte prebytočnú vodu a pridajte ju do sladkého krému.
Dno tortovej formy vyložte potravinárskou fóliou. Kokosové Tyčinky poukladajte do formy čokoládovou stranou smerom dovnútra, jednu vedľa druhej. Opatrne vnútornú časť naplňte krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.
Mohlo by vás zaujímať
Potom opatrne otvorte tortovú formu, stiahnite dookola mašľou a pomocou cukrárskej špachtle preložte aj s fóliou na tanier. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocím. V lete sú vynikajúce jahody, maliny a čučoriedky.
Množstvo: 1 torta (forma s priemerom 15 cm)
Doba prípravy: 45 minút + chladenie