Torta z kyslej pochúťkovej smotany

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Nepečená rýchla torta z kyslej pochúťkovej smotany

Suroviny na nepečená rýchla torta z kyslej pochúťkovej smotany:

3 pochúťkové smotany, 2 balíčky piškót, 6 lyžíc práškového cukru, broskyňový kompót, kakao, 3 vanilkové cukry, strúhaná čokoláda.

Postup:

Dve smotany vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, do jednej pridáme aj kakao. Na dno tortovej formy rozložíme v jednej vrstve piškóty a pokvapkáme ich kompótovou šťavou. Zalejeme ich polovicou bieleho smotanového krému a  poukladáme vrstvu nakrájaných ošúpaných broskýň. Nasleduje ďalšia vrstva piškót, opäť ich pokvapkáme kompótovou šťavou, zalejeme  tmavým smotanovým krémom a pokladieme broskyne.

Mohlo by vás zaujímať

Pusinky

45 minútSuroviny na pusinky: Na cesto: 200 g kokosu strúhaného, 200 g cukru práškového, 2 zarovnané PL kakaa, 1 balíček BB pudingu kakaového (á 60 g),… Čítaj ďaľej

Nasleduje opäť vrstva piškót poliatych kompótovou šťavou a druhou polovicou svetlého smotanového krému. Necháme minimálne dve hodiny stuhnúť v chlade. Potom opatrne odstránime boky tortovej formy a vrch torty posypeme strúhanou čokoládou, prípadne ozdobíme plátkami broskýň.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach