Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Suroviny na vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom ( vystačí asi na 8 porcií ):

Na cesto: 6 bielkov, štipka soli, 6 žĺtkov, 180 g cukru, 100 g hladkej múky, 2 balíčky Zlatého klasu Originál

Na krém: 250 ml smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 1 balíček Smeta-fixu, 250 g mascarpone, 100 ml vaječného likéru, 150 g čerstvých malín

Na ozdobenie:100 g čerstvých malín, jedlé kvety

Okrem tohopotrebujeme: 2 tortové formy (Ø 18 cm), elektrický ručný šľahač

Vanilkovo-piškótová torta
Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba prípravy: asi 35 minút

Celkový čas prípravy: asi 65 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme. Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Pridáme mascarpone a vaječný likér a krátko vyšľaháme dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne obložíme malinami. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

Povrch torty ozdobíme malinami a jedlými kvetmi. Tortu odložíme do chladničky.

Krátky opis: Nadýchaný korpus zo Zlatého klasu so smotanovým krémom s mascarpone a voňavými malinami ozdobí každú slávnosť.

Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach