Veľkonočná bodkovaná torta

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 12 porcií ):     

Cesto: 350 g Hery, 350 g kryštálový cukor, 6 veľkých vajec, 300 g hladkej múky, 50 g kakaa, 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva
Poleva: 275 g Hery, 600 g práškového cukru, 200 g rozpustenej bielej čokolády, 2 vrchovaté lyžičky zeleného potravinárskeho farbiva
Na zdobenie: 1 lyžička kakaového prášku, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 75 g horkej čokolády, 150 ml smotany na šľahanie, čokoládové vajíčka 

Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (4. stupeň plynová)

Veľkonočná bodkovaná torta

Postup:

Vymažte tri tortové formy s polomerom 8 cm. Zmiešajte Heru a kryštálový cukor tak, aby bola zmes nadýchaná.  Pridajte po jednom vajci a vždy dobre prešľahajte. Pridajte múku, kakao a premiešajte, kým nie je cesto kompaktné. Rozdeľte cesto do troch tortových foriem a pečte 25 minút, pokým nie sú korpusy zlatistého nádychu a pružné na dotyk. Potom dajte korpusy vychladnúť. Urobte si polevu, vyšľahajte Heru spolu s kryštálovým cukrom. Pridajte rozpustenú bielu čokoládu a opäť prešľahajte. Pridajte zelené potravinárske farbivo a dajte na stranu. Zlepte dohromady tri vrstvy pomocou polevy a zvyškom polevy potrite celú tortu, aj na stranách. Dajte vychladnúť do chladničky na dve hodiny. Zmiešajte vanilkový extrakt a kakao. Do zmesi namočte štetec alebo zubnú kefku a potrite strany torty.

V teplovzdornej mise nechajte rozpustiť horkú čokoládu a šľahačku a miešajte, pokým sa zmes dobre nespojí. Lyžičkou na tortu vytvorte tečúce fľaky, a potom polejte stred torty. Dozdobte pomocou čokoládových vajíčok a servírujte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach