Vianočná čokoládová torta so šľahačkou

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Čokoládová vianočná torta so šľahačkou – suroviny (rozpočet na 12 porcií):

Cesto: 225 g Hery, 225 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 210 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 40 g kakaového prášku, Kôra z jedného pomaranča

Zdobenie: 300 ml smotany na šľahanie, 2 lyžičky práškového cukru, kôra z polovice pomaranča, čokoládové hviezdičky a špirálky na ozdobu

čokoládová torta so šľahačkou

Postup:

Tortovú formu si vymažte a vyložte papierom na pečenie. Zmiešajte Heru Maslová príchuť s kryštálovým cukrom. Vyšľahajte dohladka. Postupne pridávajte vajcia a vždy dobre premiešajte. Prisypte múku, kakao a zmiešajte, aby bola zmes jednotná. Do zmesi pridajte kôru z pomaranča. Rozdeľte zmes do dvoch tortových foriem a pečte v rúre 35 minút.

Mohlo by vás zaujímať

25. marec

Jednoduchá vianočná torta

90 minútJednoduchá vianočná torta – suroviny: 9 vajec, 220 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 40 g hrubej múky, pol balíčka prášku… Čítaj ďaľej

Cesto bude nadýchané a na dotyk pružné. Nechajte vychladnúť.Vo veľkej mise vyšľahajte šľahačku s práškovým cukrom. Trochu krému použite na zlepenie dvoch korpusov. Zvyškom potrite vrch torty. Ozdobte čokoládovými hviezdičkami a špirálkami z kôry z polovice pomaranča. Servírujte.

  • Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (plynová, 4. stupeň)
  • Doba prípravy: 30 minút
  • Doba pečenia: 35 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach