Čokoládová vianočná torta so šľahačkou – suroviny (rozpočet na 12 porcií):
Cesto: 225 g Hery, 225 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 210 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 40 g kakaového prášku, Kôra z jedného pomaranča
Zdobenie: 300 ml smotany na šľahanie, 2 lyžičky práškového cukru, kôra z polovice pomaranča, čokoládové hviezdičky a špirálky na ozdobu
Postup:
Tortovú formu si vymažte a vyložte papierom na pečenie. Zmiešajte Heru Maslová príchuť s kryštálovým cukrom. Vyšľahajte dohladka. Postupne pridávajte vajcia a vždy dobre premiešajte. Prisypte múku, kakao a zmiešajte, aby bola zmes jednotná. Do zmesi pridajte kôru z pomaranča. Rozdeľte zmes do dvoch tortových foriem a pečte v rúre 35 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto bude nadýchané a na dotyk pružné. Nechajte vychladnúť.Vo veľkej mise vyšľahajte šľahačku s práškovým cukrom. Trochu krému použite na zlepenie dvoch korpusov. Zvyškom potrite vrch torty. Ozdobte čokoládovými hviezdičkami a špirálkami z kôry z polovice pomaranča. Servírujte.
- Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (plynová, 4. stupeň)
- Doba prípravy: 30 minút
- Doba pečenia: 35 minút