potešenie pre deti
Suroviny ( rozpočet asi na 6 porcií ):
Na zmrzlinu: 3 bielky, 250 ml smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 60 g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 PL vanilkového extraktu
Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu zmrzliny v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh z bielkov. V inej mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu dotuha. Vo väčšej mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme na najvyššom stupni žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a extraktom dohladka. Do žĺtkovej zmesi pridáme sneh a šľahačku a metličkou zľahka vymiešame dohladka. Potom nalejeme do uzatvárateľnej nádoby, odložíme do mrazničky a necháme cez noc zmraziť. Aby sa nám zmrzlina jednoduchšie podávala, necháme ju mierne rozmraziť. Vajcia šľaháme v horúcom vodnom kúpeli, aby sme zaistili ich zdravotnú neškodnosť.
Tip:
Pre milovníkov pravej vanilky môžeme do zmrzliny pridať dreň z Vanilkového struku Dr.Oetker. Môžeme pridať aj kúsky čokolády, oriešky a pre deti lentilky.