Domáca vanilková zmrzlina

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

potešenie pre deti

Suroviny ( rozpočet asi na 6 porcií ):

Na zmrzlinu: 3 bielky, 250 ml smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 60 g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 PL vanilkového extraktu

Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač

Domáca vanilková zmrzlina

Postup:

Na prípravu zmrzliny v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh z bielkov. V inej mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu dotuha. Vo väčšej mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme na najvyššom stupni žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a extraktom dohladka.  Do žĺtkovej zmesi pridáme sneh a šľahačku a metličkou zľahka vymiešame dohladka. Potom nalejeme do uzatvárateľnej nádoby, odložíme do mrazničky a necháme cez noc zmraziť.  Aby sa nám zmrzlina jednoduchšie podávala, necháme ju mierne rozmraziť. Vajcia šľaháme v horúcom vodnom kúpeli, aby sme zaistili ich zdravotnú neškodnosť.

Tip:

Pre milovníkov pravej vanilky môžeme do zmrzliny pridať dreň z Vanilkového struku Dr.Oetker. Môžeme pridať aj kúsky čokolády, oriešky a pre deti lentilky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach