Sypaný jablčník s makom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na sypaný jablčník s makom:

200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 300 g mletého maku, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 1 kg postrúhaných jabĺk, 1 vanilínový cukor, mletá škorica, posekané orechy, šľahačka.

Postup:

Múku, mak a cukor spolu premiešame a rozdelíme na 3 časti. Menší plech vymastíme, vysypeme múkou. Prvú tretinu zmesi rovnomerne navrstvíme na celý plech, na ňu rozložíme polovicu postrúhaných jabĺk, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Pokryjeme druhou tretinou makovej zmesi, nasleduje  vrstva jabĺk s vanilkovým cukrom a škoricou a opäť maková zmes. Nakoniec všetko polejeme rozpusteným maslom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180° C. Po upečení necháme vychladnúť,  pokrájame na štvorce a ozdobíme šľahačkou a posekanými orechmi. Sypaný jablčník s makom podávame napríklad ku káve…:-)