Tvarohovo – ovocná torta – suroviny:
90 g práškového cukru, 90 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 lyžice horúcej vody
Plnka: 350 ml bieleho jogurtu, 350 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml vody, 1 želatínový stužovač, asi 300 g bobuľového ovocia, 1 balíček číreho tortového želé, 250 ml vody, 3 lyžice cukru
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou, postupne primiešame múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, dáme do predhriatej rúry na 180° C a pečieme asi 15 minút doružova. Necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s jogurtom a cukrom. Do masy zamiešame želatínu, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale a ihneď natrieme na vychladnutý korpus.
Mohlo by vás zaujímať
Navrch nahusto pokladieme drobné ovocie (maliny, ríbezle, čučoriedky, černice). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu. Necháme mierne vychladnúť a postupne po lyžiciach nalejeme na ovocie. Dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.