Kokosová roláda s polevou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Kokosová roláda s polevou – suroviny:

300 g rozdrvených maslových keksov, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 20 g kakaového prášku, 150 g marhuľového džemu, 2 PL rumu 

Na plnku: 100 g mäkkého masla, 200 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 PL mlieka, 80 g strúhaného kokosu, čokoládová poleva na potretie, strúhaný kokos na obalenie

https://www.shutterstock.com

Postup:

Keksy spolu s ostatnými prísadami dáme do misky a použitím miesiaceho háku dobre vymiesime. Potom na pol hodiny odložíme do chladu.

Príprava plnky: maslo s práškovým cukrom, rumom a mliekom vymiešame do peny. Pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame. Cesto rozdelíme na 4 časti. Na doske posypanej práškovým cukrom každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 4 mm. Plnku tiež rozdelíme na 4 časti, opatrne navrstvíme na cesto a pozdĺžne zrolujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Bezlepková čokoládová roláda

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami

45 minútBezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami – suroviny: Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 50 g rozpustenej Hery, 100 g kvalitnej čokolády s… Čítaj ďaľej

Každú roládu uložíme na potravinársku fóliu, potrieme čokoládovou polevou a výdatne vyváľame v kokose. Zavinieme do fólie a odložíme do chladničky.  

Kokosovú roládu servírujeme nakrájanú na plátky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach