Kokosová roláda s polevou – suroviny:
300 g rozdrvených maslových keksov, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 20 g kakaového prášku, 150 g marhuľového džemu, 2 PL rumu
Na plnku: 100 g mäkkého masla, 200 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 PL mlieka, 80 g strúhaného kokosu, čokoládová poleva na potretie, strúhaný kokos na obalenie
Postup:
Keksy spolu s ostatnými prísadami dáme do misky a použitím miesiaceho háku dobre vymiesime. Potom na pol hodiny odložíme do chladu.
Príprava plnky: maslo s práškovým cukrom, rumom a mliekom vymiešame do peny. Pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame. Cesto rozdelíme na 4 časti. Na doske posypanej práškovým cukrom každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 4 mm. Plnku tiež rozdelíme na 4 časti, opatrne navrstvíme na cesto a pozdĺžne zrolujeme.
Mohlo by vás zaujímať
Každú roládu uložíme na potravinársku fóliu, potrieme čokoládovou polevou a výdatne vyváľame v kokose. Zavinieme do fólie a odložíme do chladničky.
Kokosovú roládu servírujeme nakrájanú na plátky.