Kvetkine vanilkové rožky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na Kvetkine vanilkové rožky:

200 g hladkej múky, 140 g tuku (hera, palmarin), 70 g mletých vlašských orechov, 70 g práškového cukru, 1 balík vanilkový cukor

Na obalenie: 100 – 150g práškový cukor a 1ks vanilkový cukor

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, múku, vypracujeme hladké cesto, do ktorého potom opatrne zapracujeme mleté orechy. Cesto necháme v chladničke asi na 20 minút stuhnúť. Na pomúčenej doske urobíme z cesta šúľok, ktorý pokrájame na malé, rovnaké kúsky a z každého vytvarujeme malý rožtek.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené orechy

Vianočné plnené orechy

25 minútSuroviny na vianočné plnené orechy: 250 g masla, 130 g práškového, cukru, 250 g hladkej múky, 130 g mletých orechov, 160 g práškového cukru, 160… Čítaj ďaľej

Poukladáme na plech, necháme v chlade trochu stuhnúť. Pečieme asi na 170 stupňov do bledoružova. Ešte vrelé obaľujeme v cukre, do ktorého sme pridali aj vanilkový cukor

Autor: Kvetoslava Godušová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach