25 minút
Suroviny na Kvetkine vanilkové rožky:
200 g hladkej múky, 140 g tuku (hera, palmarin), 70 g mletých vlašských orechov, 70 g práškového cukru, 1 balík vanilkový cukor
Na obalenie: 100 – 150g práškový cukor a 1ks vanilkový cukor
Postup:
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, múku, vypracujeme hladké cesto, do ktorého potom opatrne zapracujeme mleté orechy. Cesto necháme v chladničke asi na 20 minút stuhnúť. Na pomúčenej doske urobíme z cesta šúľok, ktorý pokrájame na malé, rovnaké kúsky a z každého vytvarujeme malý rožtek.
Mohlo by vás zaujímať
Poukladáme na plech, necháme v chlade trochu stuhnúť. Pečieme asi na 170 stupňov do bledoružova. Ešte vrelé obaľujeme v cukre, do ktorého sme pridali aj vanilkový cukor
Autor: Kvetoslava Godušová