Linecké koláčiky s čerešňovou marmeládou sú rovnako dobré ako tie s marhuľovou alebo ríbezľovou marmeládou.
Suroviny na Linecké koláčiky s čerešňovou marmeládou:
170 g masla, 90 g práškového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 žĺtky, kôra z 1 citróna, 210 g hladkej múky na krehké pečivo, ríbezľová alebo čerešňová marmeláda na zlepenie
Postup:
Mäkké maslo zmiešajte s cukrom, semienkami z vanilkového lusku, pridajte žĺtky a kôru z citróna. Nakoniec vmiešajte múku a vypracujte hladké cesto, to zabaľte do fólie a nechajte ideálne celú noc v chlade odpočívať. Druhý deň cesto vyvaľkajte na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujte tvary a do polovice z nich vykrojte ľubovoľné stredy.
Mohlo by vás zaujímať
Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút, pokým nie sú zlatisté. Nechajte vychladnúť a potom ich pospájajte marmeládou.
2 plechy
príprava: 40 minút + odloženie cesta