SPÄŤ
Vianočné pečenie

Mandľové rezy

Od: Henrieta Karabova 6.12.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

Prísady na krehké cesto: 300 g pšeničnej múky, 200 g studeného masla, 100 g Korunného cukru práškového, 1 vajce, soľ, vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z jedného citróna, papier na pečenie

Prísady na plnku: 80 ml šľahačkovej smotany, 150 g medu, 150 g masla, 280 g Korunného krupicového cukru, 400 g mandľových lupienkov

Mandľové rezy

Postup:

Rúru predhrejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie.  

Príprava krehkého cesta: všetky prísady rýchlo zmiesime, prikryjeme potravinárskou fóliou a na hodinu odložíme do chladničky. Cesto opäť krátko premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2mm. Uložíme na plech na pečenie a necháme chvíľu postáť. Popicháme vidličkou a v predhriatej rúre na strednej poličke pečieme približne 10 minút.  

Príprava plnky: šľahačkovú smotanu s medom, maslom a s krupicovým cukrom prevaríme. Pridáme mandľové lupienky. Hmotu opäť prevaríme, nalejeme na upečené cesto a povrch vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme približne 35 minút, kým hmota nezhnedne. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.

womangalérie VŠETKY