Suroviny na Perníčky-Sovy:
100 g Hera, 200 g medu, 200 g práškového cukru, 4 veľké vajcia, perníkové korenie (môžete si vytvoriť i sami pomletím škorice, citrónovej kôry, hrebíčka, anýzu a nového korenia), kakao (podľa toho aké chcete mať perníčky tmavé)
Postup:
Heru spolu s medom rozohrejte v hrnci a nechajte vychladnúť. Zmes sa nesmie pridávať do ďalších ingrediencií horúca.
Všetky ingrediencie následne zmiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a premiešajte s 650 g hladkej múky. Cesto spracujte, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
Potom je to už len a len na nápadoch. Vykrojte tvary a pečte pri 160 stupňoch. Hneď ako ich vytiahnete z trúby a Perníčky-Sovy potrite rozšľahaným vajíčkom.
Recept pripravila Dana Tuháčková z blogu Marzicake.