SPÄŤ
Vianočné pečenie

Perníky

Od: Henrieta Karabova 11.12.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

50 g nahriateho medu, 2 vajcia + 1 vajce na potretie, 125 g  práškového cukru, 1 lyžička perníkového korenia, štipka škorice, 1 lyžička holandského kakaa, 1 lyžička jedlej sódy, 360 g hladkej múky na kysnuté cesto
Na bielkovú polevu:150 g múčkového cukru, 1 bielok, pár kvapiek šťavy z citróna

Perníky

Postup:

Zmiešajte med s vajíčkami, mäkkým maslo, pridajte práškový cukor, korenie, kakao a jedlú sódu. Nakoniec vmiešajte múku a vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte zabalené celú noc odpočívať. Potom ho rozvaľkajte na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary. Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte v predhriatej rúre pri 180°C 7 až 10 minút, pokým nebudú perníky pevné. Preosejte a vyšľahajte cukor s bielkami a citrónovou šťavou dohladka. Vzniknutú polevu dajte do zdobiaceho vrecúška a ozdobte perníky.

3 plechy; Príprava: 50 minút + odloženie cesta

Save

womangalérie VŠETKY