Perníky

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na perníky:

50 g nahriateho medu, 2 vajcia + 1 vajce na potretie, 125 g  práškového cukru, 1 lyžička perníkového korenia, štipka škorice, 1 lyžička holandského kakaa, 1 lyžička jedlej sódy, 360 g hladkej múky na kysnuté cesto

Na bielkovú polevu:150 g múčkového cukru, 1 bielok, pár kvapiek šťavy z citróna

Perníky

Postup:

Zmiešajte med s vajíčkami, mäkkým maslo, pridajte práškový cukor, korenie, kakao a jedlú sódu. Nakoniec vmiešajte múku a vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte zabalené celú noc odpočívať. Potom ho rozvaľkajte na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary. Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

perníky

Bezlepkové perníky

35 minútSuroviny na bezlepkové perníky: 400 gr maniokovej múky (alebo tapiokovej podľa výrobcu), 60 gr mandľovej múky, 40 gr konopnej múky, 30 gr pohánkovej krupice alebo… Čítaj ďaľej

Potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte v predhriatej rúre pri 180°C 7 až 10 minút, pokým nebudú perníky pevné. Preosejte a vyšľahajte cukor s bielkami a citrónovou šťavou dohladka. Vzniknutú polevu dajte do zdobiaceho vrecúška a ozdobte perníky.

3 plechy; Príprava: 50 minút + odloženie cesta

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach