Suroviny na škoricové slimáčiky:
150 g hladkej múky, prášok do pečiva, 50 g Korunného práškového cukru, škoricový cukor, vanilkový cukor, 60 g masla, štipku soli, 7 pol. lyžíc smotany na šľahanie
Na potretie: trochu rozpusteného masla
Na posypanie: cukor škoricový
Postup:
Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, maslo, soľ a smotanu a vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm, ktorý zľahka potrieme maslom. Cukor zmiešame so škoricovým cukrom, cesto husto posypeme a cukor jemne zatlačíme valčekom do cesta. Cesto pozdĺžne zrolujeme, pevne pritlačíme a uložíme na hodinu do mrazničky. Roládu rozkrájame na plátky hrubé asi 5 mm a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Hoové škoricové slimáčiky podávame napríklad na raňajky.