Trojkráľový veniec

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny na Trojkráľový veniec:

Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 vajce, 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja
Na náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 150 g cukru, nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 balíček Škoricového cukru, 200 ml mlieka, 70 g hrozienok
Na posypanie: 1 zarovnaná PL práškového cukru

Trojkráľový veniec

Postup:

Na prípravu cesta pridáme do zmesi na prípravu buchiet vanilínový cukor a vajce a cesto pripravíme podľa návodu na obale. Zakryté cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút. Na prípravu náplne v mise ručne zmiešame oriešky, vajcia, cukor, citrónovú kôru, škoricový cukor, mlieko a hrozienka. Z cesta vytvarujeme váľok a vyvaľkáme z neho obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. Na cesto nanesieme náplň a zarolujeme smerom zdola nahor. Pripravenú roládu stočíme od stredu k okrajom vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a na teplom mieste necháme kysnúť ešte 30 minút. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme špajdľou a vložíme do predhriatej rúry piecť. Upečený Trojkráľový veniec necháme vychladnúť a zľahka poprášime práškovým cukrom.

Elektrická rúra: 180°C         
Teplovzdušná rúra: 160°C        
Plynová rúra: stupeň 3           
Doba pečenia: asi 40 minút
Doba prípravy: asi 40 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach