Baklažánový kaviár

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na baklažánový kaviár:

1 ks baklažán, 1 dcl olivový olej, pažítka, 1 ks cibuľa, 1 ks citrón, soľ, korenie

Postup:

Baklažán rozkrojíme po dĺžke, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zakrytý alobalom 40 minút (180 °C).  Po upečení necháme vychladnúť, vydlabeme, dužinu nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pažítku, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a za stáleho miešania pridávame olivový olej. Podávame na plátkoch pečených zemiakoch alebo bagety

Mohlo by vás zaujímať

Syrové guľky

Syrové guľky s Ajvarom

Vyskúšajte inšpiratívny recept na rýchle pohostenie pre priateľov – syrové guľky s Ajvarom. Suroviny na syrové guľky s Ajvarom: 250 g čerstvého nezrejúceho syra (tvaroh, … Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach