15 minút
Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine!
Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ):
100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť z plechovky), 4 lyžice majonézy, 2 lyžice oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, šťava z polky limetky, soľ, korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Do mixéru dáme cícer, majonézu, olej, orestovanú cibuľu, citrónovú šťavu a štipku soli, dôkladne rozmixujeme na jemnú pastu. Pokiaľ je dip príliš tuhý, pridáme trochu vývaru. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Mohlo by vás zaujímať
Tento atraktívny dip je výborný s čerstvou alebo pečenou zeleninou, chrumkavým pečivom.