Suroviny na dip z červenej fazule:
100 g kvalitnej anglickej slaniny, 1 veľkú cibuľu, 200 g domäkka uvarenej červenej fazule, 1 väčšiu rajčinu, 4 lyžice rajčinovej omáčky, 4 lyžice majonézy, soľ, korenie, cukor, ocot
Postup:
Slaninu nakrájame na tenké pásiky (cca 4 mm) a na suchej panvici pomaly necháme taviť dochrumkava. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a pozvoľna restujeme cca 10 minút. K cibuli vložíme na kocky pokrájanú rajčinu. Zvýšime plameň a restujeme cca 5 minút. Prilejeme rajčinovú omáčku, necháme prevariť 5 minút, až kým všetko mierne nezhustne.
Mohlo by vás zaujímať
Do omáčky vložíme fazuľu, majonézu a v prípade potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Omáčka má mať sladko – kyslú chuť. Môžeme podávať teplú alebo studenú.
Vynikajúco sa hodí k bravčovým rebierkam na mede a steakom rôzneho druhu.