Pikantné grilovacie čatní

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Radi grilujete? Ak áno, tak vám odporúčame vyskúšať k mäsku pikantné grilovacie čatní.

Suroviny na pikantné grilovacie čatní:

2 jablká, 1 lyžička soli, 1 hrsť hrozienok, 2 cibule, čerstvo mleté čierne korenie, 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru, 1 hrsť vlašských orechov, 1 naložená feferónka, 1 lyžica oleja, 2 lyžice sladkého kečupu, 1/2 lyžičky mletej škorice, 5 strúčikov cesnaku

Pikantné grilovacie čatní

Postup:

Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. Na oleji rozpustíme cukor, hneď pridáme cibuľu a opražíme ju dosklovita. Potom pridáme ostatné suroviny – kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, posekané orechy a najemno nasekanú nakladanú feferónku.

Mohlo by vás zaujímať

Melónové čatní

Melónové čatní s paprikou

50 minútSuroviny na melónové čatní s paprikou ( rozpočet asi na 8 pohárov à 350 ml ): 1 kg melóna Galia (nakrájaného na kocky), 600 g… Čítaj ďaľej

Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď zmes získa kašovitú konzistenciu, pridáme cesnak a ešte 5 minút povaríme. Nakoniec pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť mimo platňu. Pikantné grilovacie čatní možno podávať teplé aj studené.

Mohlo by vás zaujímať

Bravčové kotletky s hruškami

Bravčové kotletky s hruškami

V jeseni dozrievajú v našich záhradách okrem iných druhov aj hrušky a jablká. A tie vieme v kuchyni využiť aj pri príprave mäsových receptov. Hotové jedlo tak vo výsledku získa … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach