Ostrá pochúťka z paradajok a paprík

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ostrá pochúťka z paradajok a paprík je výborná k mäsu.

Ostrá pochúťka z paradajok a paprík – suroviny:

400 g sparených olúpaných paradajok nakrájaných na kúsky, 400 g očistených paprík nakrájaných na malé kocky, 150 g olúpanej cibule nakrájanej na kolieska, 100 ml vínneho octu, 1 KL mletej papriky, 1 KL soli, 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker, 350 g kryštálového cukru, mleté čierne korenie (nemusí byť), do každého pohára 1 celý klinček

Postup:

Pripravenú zeleninu nasypeme do hrnca, pridáme ocot, mletú papriku a soľ. Za občasného miešania varíme asi 10 minút. Gelfix Super rozmiešame s 2 PL cukru, vmiešame do pochúťky a asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.

Mohlo by vás zaujímať

Nakladané farebné papriky

70 minútPoznáte to? Nedeľný obed naplánovaný – hovädzí vývar s knedličkami, jemne vyklepané mäso na prírodný spôsob, ryža s hráškom či iné nedeľné pochúťky. No stále tomu niečo… Čítaj ďaľej

Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov, do ktorých sme pred plnením vložili po jednom klinčeku. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach