Ostrá pochúťka z paradajok a paprík je výborná k mäsu.
Ostrá pochúťka z paradajok a paprík – suroviny:
400 g sparených olúpaných paradajok nakrájaných na kúsky, 400 g očistených paprík nakrájaných na malé kocky, 150 g olúpanej cibule nakrájanej na kolieska, 100 ml vínneho octu, 1 KL mletej papriky, 1 KL soli, 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker, 350 g kryštálového cukru, mleté čierne korenie (nemusí byť), do každého pohára 1 celý klinček
Postup:
Pripravenú zeleninu nasypeme do hrnca, pridáme ocot, mletú papriku a soľ. Za občasného miešania varíme asi 10 minút. Gelfix Super rozmiešame s 2 PL cukru, vmiešame do pochúťky a asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
Mohlo by vás zaujímať
Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov, do ktorých sme pred plnením vložili po jednom klinčeku. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a a asi 5 minút necháme stáť na viečku.