45 minút
Suroviny na baklažán s tahini pastou:
2 baklažány, 3 menšie paradajky, soľ, čierne mleté korenie, 2 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, citrónová šťava, čerstvá petržlenová vňať, tahini pasta, chlieb
Postup:
Baklažány prepichneme vidličkou na viacerých miestach a krátko opražíme na suchej panvici z každej strany. Opražené baklažány dáme na plech a v predhriatej rúre na 230 – 240 °C pečieme 30 minút. Upečené baklažány necháme mierne vychladnúť, narežeme a olúpeme.
Mohlo by vás zaujímať
Vnútro posekáme na drobné kúsky, dáme do misy a zmiešame s 2 – 3 PL tahini, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, cibuľku a cesnak, osolíme, okoreníme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Baklažán s tahini pastou je výborná nátierka 🙂