Baklažán s tahini pastou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na baklažán s tahini pastou:

2 baklažány, 3 menšie paradajky, soľ, čierne mleté korenie, 2 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, citrónová šťava, čerstvá petržlenová vňať, tahini pasta, chlieb

Baklažán s tahini pastou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Baklažány prepichneme vidličkou na viacerých miestach a krátko opražíme na suchej panvici z každej strany. Opražené baklažány dáme na plech a v predhriatej rúre na 230 – 240 °C pečieme 30 minút.  Upečené baklažány necháme mierne vychladnúť, narežeme a olúpeme.

Mohlo by vás zaujímať

Baklažánový kaviár s tahini pastou

35 minútSuroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy,… Čítaj ďaľej

Vnútro posekáme na drobné kúsky, dáme do misy a zmiešame s 2 – 3 PL tahini, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, cibuľku a cesnak, osolíme, okoreníme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Baklažán s tahini pastou je výborná nátierka 🙂

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach