Banán na grile

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Banán na grile:

4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche

Banán na grile

Postup:

Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad silným žiarom po dobu 6 – 8 minút dokiaľ šupky celkom nezačernejú.

Vanilkové struky po dĺžke rozpolíme a stiahneme dužinu pomocou noža. Ďalej pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, Cointreau, pomarančovú šťavu, cukor, maslo a miešame do tej doby, než vznikne hustá pasta. Môžeme podľa chuti pridať aj rozdrvené zrnka kardamonu.

Banány pozdĺžne rozrežeme, doširoka otvoríme a vzniknutý rez potrieme vanilkovou pastou, ktorú sme si pripravili. Podávame s créme fraîche.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach