Burger s avokádom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Burger s avokádom ( rozpočet na 1 porciu ):

130 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžica oleja, 1/2 zrelého avokáda, 2 cherry paradajky, 1 polievková lyžica limetkovej šťavy, soľ, korenie, 1 veľká celozrnná žemla, hrsť nakrájaného listového šalátu, červená cibuľa, 1 lyžica tatárskej omáčky

Burger s avokádom

Postup:

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej hmoty. Vytvoríme z nej placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút stuhnúť. Medzitým si pripravíme avokádovú nátierku. Avokádo utlačíme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, posolíme, okreníme a dochutíme šťavou z limetky. Na panvici rozohrejeme olej, mäso dlhšie orestujeme z oboch strán, necháme asi 5 minút odpočinúť a potom posolíme. Žemlu rozkrojíme na polovice a na grile obidve časti otoustujeme z obidvoch strán. Na spodný diel žemle namažeme tatársku omáčku Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko tenkých koliesok červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a navrch položíme chrumkavý vrch žemle.

Hellmann´s

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach