Burger s originálnym burger dipom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Prekvapte kamarátov vynikajúcim grilovaným jedlom ! Pripravte im burger s originálnym burger dipom

Suroviny na burger s originálnym burger dipom:

Hamburger žemle so sezamom, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 PL kečupu, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 100 g syra Niva, 3 plátky grilovanej slaniny, listový šalát, čerstvo mletá morská soľ, čierne mleté korenie
Burger dip: 2 PL majonézy, 1 PL kečupu, 1 lyžička tabasca, 1 lyžička brandy, 2 kyslé uhorky

Burger s originálnym burger dipom

Postup:

Šalotky nadrobno pokrájame, cesnak nastrúhame a mierne ich opražíme na rozpálenom oleji. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie podľa chuti. Z masy vytvarujeme 4 burgre, ktoré opražíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Medzitým si ugrilujeme plátky slaniny (prípadne opražíme na druhej panvici). Nakoniec dáme na burgre plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme dopiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodnú polovicu dáme pripravený dip, mäso so slaninou a syrom, dozdobíme šalátom podľa výberu, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a servírujeme.

Burger dip: Zmiešame majonézu, kečup a tabasco, pridáme nadrobno pokrájané uhorky a na záver  lyžičku brandy. Ak dávate prednosť menej pikantným dipom, dajte menej štipľavého tabasca. Nakoniec môžeme dochutiť štipkou soli.

Zdroj: Penam

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach