15 minútEnergia: 535 kcal.
1 porcia: 2240 kJ / 535 kcal
Suroviny na grilované klobásky s kapustovým šalátom:
750 g bielej kapusty, soľ, rasca, 1 lyžica plnotučnej horčice, 2 lyžice vínneho octu, 2 lyžice oleja, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 4 teľacie klobásky, 4 párky, 1 lyžica sezamového oleja
Postup:
Kapustu očistíme, pokrájame na tenké rezance. Prevaríme 2 l vody ochutenej dvoma lyžicami soli a lyžicou rasce. Kapustu 2 minúty povaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Horčicu zmiešame s octom, olejom a cukrom, osolíme a okoreníme. Vmiešame ešte do teplej kapusty. Klobásky a párky poprepichujeme ihlou, potrieme sezamovým olejom a grilujeme.