Suroviny grilované kuracie stehná so zeleninovým obložením (rozpočet na 4 porcie):
2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžičky čili korenia, 1/4 lyžičky soli, 3 lyžice čerstvo vytlačenej limetovej šťavy, 2 lyžice rastlinného oleja, 750 g kuracích stehien, 3/4 šálky nízkotučného kuracieho vývaru, 1 1/3 šálky čerstvej alebo odkvapkanej konzervovanej či rozmrazenej kukurice, 1 šálka kúskov opečenej červenej papriky bez semien, 2/3 šálky čiernej fazule z konzervy, prepláchnutej a odkvapkanej, 2 lyžice nahrubo posekanej červenej cibule, 1 číli paprička jalapeňo, zbavená semien a pokrájaná najemno, 1/4 lyžičky soli, 3 lyžice posekaného koriandra
Postup:
V stredne veľkej miske zmiešame cesnak, čili korenie, soľ, 2 lyžice limetovej šťavy a olej. Vložíme kuracinu a potrieme marinádou. Necháme odstáť pri izbovej teplote najviac 15 minút. Gril rozohrejeme na strednú teplotu. Kuracie mäso grilujeme z každej strany, kým nie je dobre prepečené. Pripravíme si zeleninové obloženie. Vo veľkej panvici rozohrejeme vývar a vložíme kukuricu, papriku, čiernu fazuľu, cibuľu, čili papričku a soľ. Všetko dôkladne prehrejeme. Tesne pred podávaním vmiešame koriander a zvyšnú limetovú šťavu. Na grilované kuracie stehná navŕšime zeleninu a podávame.
Mohlo by vás zaujímať
V jednej porcii:
375 kcal (1 538 kj), 40 g bielkovín, 29 g sacharidov, 12 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 95 mg cholesterolu, 5 g vlákniny, 521 mg sodíka