Grilovaný ananás

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Grilovaný ananás s kokosovou ryžou

Suroviny:

200 g ryže na rizoto, 1 plechovka kokosového mlieka, 0,5 l mlieka, 100 g cukru, 1 vanilkový lusk, 50 g masla, 1 ananás, 1 dl rumu, šťava a kôra z limety, 100 ml medu
Grilovaný ananás

Postup:

Med zmiešame v miske s rumom a šťavu aj kôrou z limetky. Ananás olúpeme a naložíme do pripraveného nálevu. Gril roztopíme na priame grilovanie a vložíme na wok panvicu. Necháme ju rozohriať a vložíme maslo a cukor. Necháme ľahko skaramelizovať a prisypeme ryžu. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Vložíme vanilkový struk a pomaly odvaríme tekutinu. Keď je mlieko skoro odvarené, zalejeme mliekom a postup opakujeme, kým nie je ryža mäkká. Medzi tým napichneme ananás na ihlu a umiestnime na gril, rtorý sme si pripravili na stredne silné nepriame grilovanie. Počas grilovania ananás potierame zvyškom marinády. Hotovú ryžu servírujeme s plátkami grilovaného ananásu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach