30 minút
Suroviny na grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou:
1x hermelín na gril (4 ks syra), 50g perníku na strúhanie, 1 lyžica nahrubo mletého korenia, 40g hnedého trstinového cukru, 50g masla, 300 ml tmavého piva, soľ
Postup:
Pivo nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a zvaríme asi na ¼ objemu. Potom pridáme polovicu masla a pozvoľna zvaríme kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme zľahka vychladnúť. Na druhej polovici masla opražíme perník s korením dochrumkava. Hermelíny rozložíme na alobal, potrieme sirupom z piva, posypeme perníkom, perník zakryjeme kúskom papiera na pečenie. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minút z každej strany. Rozdelíme na taniere a doplníme vhodnou prílohou, napríklad grilovanými jabĺčkami.