Suroviny na grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom:
1 balenie hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou, 30 g masla, 300 g listového špenátu, 60 g vlašských orechov, 50 g hrozienok, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička mletého čierneno korenia, 150 ml 30% smotany, soľ, brusnicová omáčka (súčasť balenia)
Postup:
Špenát dôkladne očistíme a necháme odkvapkať. V panvici nahrejeme maslo, pridáme hrozienka, pomleté orechy a krátko opečieme; potom primiešame cesnak. Zmes „necháme rozvoňať“, zalejeme ju smotanou a zvoľna zvaríme zhruba na polovičnú porciu. Nakoniec do nej vložíme nahrubo pokrájaný špenát, prisolíme, okoreníme a miešame, pokým sa neodparí takmer všetka tekutina.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým hermelíny zabalíme do alobalu. Grilujeme z každej strany asi 5 minút. Špenát rozdelíme na taniere s grilovanými hermelínmi a podávame spolu s brusnicovou omáčkou. Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom podávame.