Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom ( rozpočet na 4 porcie ):

4 ks hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie), brusnicová omáčka (je súčasťou balenia), 1 jablko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 vetvičky rozmarínu

Hermelín s brusnicami

Postup:

Časť rozmarínu a zázvoru nasekajte nadrobno a bylinky zmiešajte s brusnicovou omáčkou. Hermelín spolu s nakrájaným jablkom, zázvorom a kúskom rozmarínu zabaľte do alobalu. Grilujte približne 8 minút. Po rozbalení prelejte pripravenou brusnicovou omáčkou a ihneď podávajte.

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

30 minútSuroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami: 1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička… Čítaj ďaľej

Najprv si pripravte bylinky do brusnicovej omáčky – časť rozmarínu a časť zázvoru si nasekajte nadrobno a zamiešajte do omáčky. Jabĺčka spolu so zvyškom zázvoru taktiež nakrájajte na drobné kocky. Každý hermelín spolu s nakrájanými jablkami, zázvorom a kúskom rozmarínu starostlivo zabaľte do alobalu a dejte na rozpálený gril. Grilujte ich asi 8 minút. Keď hermelíny vyberiete z grilu, rozbaľte ich a každý prelejte zmesou brusnicovej omáčky s kúskami rozmarínu a zázvoru, ktorú ste si pripravili na začiatku. Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom môžete ihneď podávať  hosťom.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach