Hermelín s plátkami červenej repy

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Hermelín s plátkami pečenej červenej repy a vlašskými orechmi

Príprava: 30 minút

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

4 ks Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie), 2 červené repy, 1 hrsť pražených slnečnicových semienok alebo vlašských orechov, soľ a čierne korenie, extra panenský repkový olej

Hermelín

Postup:

Repu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Tie dajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte ich olejom, osoľte, okoreňte a pečte na 180°C dozlatista, asi 10 minút. Restujte na sucho na panvici slnečnicové semienka. Rozkrojte pozdĺžne Sedlčanské Hermelíny, vložte do nich opečenú repu s restovanými slnečnicovými semienkami, pokvapkajte olejom a dajte v alobale na rozpálený gril. Grilujte približne 8 minút.

Aby grilovanie lahodilo aj oku, netreba sa báť farieb na tanieri. Vyskúšajte ugrilovať napríklad krásne červenú repu. Začnite s prípravou: obidve repy olúpte a každú nakrájajte na tenké plátky.  Pripravte si plech, ktorý vyložíte papierom na pečenie. Na takto pripravený plech poukladajte nakrájané plátky červenej repy. Osoľte ich a okoreňte tak, ako to máte najradšej, pokvapkajte olejom a pečte na 180°C dozlatista, cca 10 minút. Medzitým, čo repa chytí zlatistý odtieň v rúre, na panvici na sucho opražte slnečnicové semienka.  Každý Sedlčanský Hermelín pozdĺžne rozkrojte a vložte do nich voňavé opečené plátky červenej repy, spolu s praženými slnečnicovými semienkami. Takto pripravený hermelín položte na alobal, pokvapkajte olejom, zabaľte do alobalu a dajte ho na rozpálený gril. Grilujte približne 8 minút.